brengt je verder

Werken aan een ‘groei mindset’

Psychologe Carol Dweck toonde aan dat een zogenoemde ‘groei mindset’ heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Samen met partners in de Bazalt Groep maakt het HCO het gedachtegoed en werk van Carol Dweck voor het Nederlands onderwijs beschikbaar. In januari en februari vond de eerste training Growth Mindsets op open inschrijving plaats. Negen leerkrachten van verschillende scholen namen deel. Een greep uit de reacties:

"Ik vond het een erg leuke training. Hele pakkende voorbeelden en leuk dat de trainer over zijn eigen ervaringen vertelde! The learning pit was voor mij een echte eyeopener!"

"Je wordt je er bewust van dat wat je zegt en wat je denkt van grote invloed is op het zelfvertrouwen en de motivatie van de kinderen in je groep."

"Je kijkt anders naar bepaalde zaken, je geeft iemand tools, feedback, kritiek waar deze iets mee kan, waardoor hij/zij zichzelf beter kan ontwikkelen."

"Je beoordeelt iemands proces tijdens het werk, niet alleen een eindproduct."

Wil je ook actief aan de slag met het gedachtegoed van Carol Dweck? Deze tweedaagse training kan ook incompany worden georganiseerd. Of denk aan een introductie workshop. Kijk voor meer hier voor meer informatie over trainingen of neem contact op met een van de trainers.

Eerst meer achtergronden lezen? Download een preview van het pocketboek Growth Mindsets.

 

Growth Mindsets is een project van :

  Logo Bazalt Groep liggend links RGB 2.0